NYHET

Akopalypse Ngo!

På høyresiden er han en helt. På venstresiden er han en paria. Andy Ngo hevder i sin nye bok at Antifa utgjør en større trussel mot det liberale demokratiet enn ytre høyre.

Publisert Sist oppdatert

Konservativ journalist. Provokatør. Ytre høyre troll. Ukjære barn har også mange navn, og Andy Ngo har fått flerfoldige merkelapper (og knyttnever) slengt etter seg siden han begynte å rapportere fra kulturkrigens frontlinje i Portland i 2017.

Et av de første spørsmålene jeg stiller ham, når jeg intervjuer ham over Skype fra London der han befinner seg i et slags midlertidig politisk asyl etter utgivelsen av boken Unmasked: Inside Antifa's Radical Plan to Destroy Democracy, er hvordan han vil karakterisere seg selv.

– Karakteristikken konservativ journalist et helt grei. I starten mislikte jeg den, da jeg streber etter upartisk sannhetssøken, men jeg vedkjenner meg nå at verdenssynet mitt er påvirket av et sett med konservative grunnverdier, og det mener jeg det er transparent å tilkjennegi. Jeg synes flere journalister på venstresiden bør gjøre det samme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS