NYHET

Kampen om en kontroversiell artikkel

Birger Sørensen og Angus Dalgleish har ikke lykkes med å få sin artikkel om koronavirusets opphav publisert hos noe fagfellevurdert tidsskrift. Forfatterne mistenker at andre forhold enn det vitenskapelige har påvirket behandlingen. Svaret fra tidsskriftene er at ikke alle artikler blir publisert. Minerva har lastet opp en versjon av artikkelen slik at våre lesere og forskere kan ta stilling til innholdet.

Publisert Sist oppdatert

I et tidligere intervju med Minerva argumenterte den kjente norske vaksineforskeren Birger Sørensen for at det nye koronaviruset ikke er av naturlig opprinnelse. Sammen med kollegene Angus Dalgleish og Andres Susrud - sistnevnte i en dataanalytisk rolle, har Sørensen skrevet en serie artikler som fremfører argumenter for hvorfor den mest sannsynlige forklaringen på koronavirusets opprinnelse er et laboratorium .

Hvis slike funn ble bekreftet, vil det kunne få omfattende politiske konsekvenser. Naturligvis har derfor Sørensen, Dalgleish og deres upubliserte artikkel, vært gjenstand for kontroverser helt siden Sir Richard Dearlove, tidligere sjef for MI6, sluttet seg til konklusjonene deres.

Forfatterne mistenker selv at de kontroversielle konklusjonene, og den opphetede debatten kan ha gjort at tidsskrifter er motvillige til å vurdere artikkelen objektivt. Imidlertid blir mange vitenskapelige artikler avvist av mange ulike årsaker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS