Ti eller dø!

Ut å drepe drager igjen! Det finnes alltid en fascistisk drage der ute som må tvinges til taushet. Og gjør det ikke det, får vi finne dem opp.

Publisert Sist oppdatert

Har noen her hørt om «St. George in Retirement Syndrome»? Sankt Georg var som mange vet, en berømt dragedreper. Stor helt og alt det der, som man blir når man dreper en fælslig drage. Men han gjorde en tabbe: han drepte den største dragen først. Sånt gjør man jo ikke om man har grep på dramaturgi. Da bygger man spenningen opp, ikke ned. Resultatet var nemlig et Sankt Georg måtte sloss mot mindre og mindre drager.

Big mistake

For å opprettholde heltestatus måte han skrike høyere og høyere om de mindre og mindre dragene. Vel, det viser seg å være veldig mange Sankt Georg’er der ute. Og en tydelig mangel på store drager. Men man må finne dem. Om man for eksempel begrunner sin eksistens i det at man sloss mot patriarkatet, så er hele ens eksistens uberettiget om man ikke finner patriarkater (heter de det?) å sloss mot. Da ender man ganske ofte opp med å slåss mot fantasidyr.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS