Antisemittismen i våre rekker er vi best skikket til å bekjempe selv

Sumaya Jirde Ali spør hvorfor Islamsk Råd Norge og moskeene ikke var på lanseringen av HL-senterets rapport om holdninger til jøder og muslimer.

Publisert Sist oppdatert

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) la tirsdag fram en undersøkelse og rapport over holdninger til jøder og muslimer i Norge 2017.

HL-senterets rapport er delt opp i ni hoveddeler hvor blant annet befolkningens holdninger til jøder, befolkningens holdninger til muslimer, jødenes holdning til muslimer og muslimers holdning til jøder kartlegges, samt mye mer.

Det gleder meg virkelig å lese at antisemittiske holdninger i det norske samfunnet er mindre utbredt nå enn da Hl-senteret gjorde sin første undersøkelse i 2012. Det er også gledelig at andelen i befolkningen med fordommer mot jøder har gått ned fra 12,1% til 8,3%. Samtidig som andelen individer som overhodet ikke støtter negative påstander mot jøder, har økt fra 55% til hele 69%. Andre, litt mindre hyggelige gladnyheter, er at andelen som støtter påstander som "verdens jøder arbeider i det skjulte for å fremme jødiske interesser" har gått ned fra 19% til 13%, mens støtte til påstanden "jøder ser på seg selv som bedre enn andre" har gått ned fra 26% til 18%.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS