Da det ble litt mye i VG

Det største problemet med VGs dekning av Giske-videoen er ikke at de ikke fulgte sine egne rutiner som normalt, men at avisen antagelig gjorde det meste som de pleier.

Publisert Sist oppdatert

«Hvis vi ikke ansvarliggjør lederne våre, kan vi heller ikke vente at de tar ansvar.» Hanne Skartveit, politisk redaktør i VG, 23.5.2015

VG tar «sterk selvkritikk» etter å ha gransket sin egen håndtering av den famøse Trond Giske-videoen. VG gir, i evalueringsrapporten som ble publisert 27.3., uttrykk for at avisen kan forstå at en drøy måned kan virke som lang tid for gjennomføring av en slik granskning, men slår fast at denne «tidsbruken har vært nødvendig for å sikre nødvendig kvalitet i gjennomgangen». Faktum i denne saken, i betydningen de ytre omstendighetene, er i grove trekk trolig kjent for de fleste i Norge nå.

Det dreier seg om en seks-sekunders snapchat-video av en kvinne som danser med Trond Giske på et utested i Oslo. En leder i Fagforbundet sendte i etterkant en bekymringsmelding til Arbeiderpartiet om at han selv opplevde dansingen som upassende. «Saken» for øvrig handler om hvorvidt kvinnen som danset med Giske til VG har gitt uttrykk for at hun selv opplevde episoden som «upassende», «ukomfortabel», «litt mye», «hyggelig», eller noe annet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS