Brunbeising på feil grunnlag

Sofia Rana fremsetter påstander om Minervas dekning av svensk asylaktivist som er beviselig gale

Publisert Sist oppdatert

I et debattinnlegg på medier24.no anklager samfunnsdebattant Sofia Rana Minerva (og Aftenposten) for kampanjejournalistikk og uredelig nyhetsformidling gjennom vår dekning av den svenske asylaktivisten Elin Ersson.

Det er alltid en fare for at medier løper i flokk, og blir for positive eller for negative til en person i nyhetsbildet. Derfor er det ofte nyttig med kritiske tilbakemeldinger på dekningen. Men disse tilbakemeldingene må være basert på den faktiske dekningen. I sitt innlegg baserer Rana kritikken på påstander om vår dekning av Ersson som  beviselig er gale. I tillegg fremsetter hun egne versjoner av sannheten i et forsøk på diskreditere og brunbeise Minerva. En slik omtale av vår dekning kan ikke få stå uimotsagt.

Den første påstanden er at Minerva har støttet seg på en rekke høyreekstreme kilder når vi skriver at Ersson forhindret deportasjon av en mann som var straffedømt i Sverige. I følge Rana er de eneste mediene som har meldt om dette, den alternative nyhetssiden Fria Tider og det høyreekstreme nettstedet Nordfront.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS