NYHET

Kilder i australsk etterretning bestrider påstander om at koronaviruset oppsto i kinesisk laboratorium

Et 15 sider langt dokument som hevder viruset kom fra laboratorium i Wuhan skal ha basert seg på åpne kilder fremfor etterretning.

Publisert

Etter at koronapandemien brøt ut har det florert en rekke konspirasjonsteorier rundt virusets opprinnelse. I Donald Trumps regjering har det de siste ukene blitt diskutert på alvor hvorvidt viruset faktisk kan ha oppstått i Wuhans virologiske institutt – ikke på et av de såkalte våtmarkedene.

President Trump og utenriksminister Mike Pompeo har ved flere anledninger påstått at det foreligger klare bevis på at viruset har sitt opphav ved det kinesiske laboratoriet. Pompeo hevdet senest på programmet This Week på søndag at bevismengden var «enorm», men la ikke frem noen av disse under sendingen.

Australske The Daily Telegraph publiserte nylig en artikkel basert på et 15 sider langt forskningsdokument avisen har fått tak i. Dokumentet hevder at kinesiske myndigheter dekket over nyheter om viruset ved å presse forskere til taushet, ødelegge beviser for viruset i laboratorier og nekte å gi fra seg prøver til internasjonale forskere som jobber med en vaksine.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS