KOMMENTAR

Arkitektenes visualisering av Fornebuporten stasjon på Fornebubanen

Oslo bystyre er Bærums nyttige fjols

Til jubel fra byens egne politikere tillates Norges rikeste kommune å plyndre Oslos befolkning

Publisert Sist oppdatert

29. april presenterte politikerne i Oslo og Viken at de på nytt var blitt enige om en revidert avtale for Oslopakke 3. På pressekonferansen ga Oslos samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) uttrykk for at det hadde vært «krevende forhandlinger», men at hun samtidig nå er «veldig fornøyd med enigheten» – som blant annet vil påføre betydelige kostnader til Oslos befolkning i form av en sterk økning i bompengene for både el-bil og bensin- og dieselbiler.

Fra perspektivet til et parti som sier de «elsker bompenger», er denne avgiftsøkningen kanskje noe man bare vil trekke på skuldrene av. Men Sirin Stav er ikke den eneste som feirer den nye avtalen: Også Anne Haabeth Rygg (H) uttalte at hun var «glad» for at det var kommet på plass en ny avtale, og at denne inneholdt penger til å finansiere ny t-bane til Fornebu. Dette innebærer nemlig, ifølge Rygg, en betydelig satsning på klima og miljø i Oslo.

Men mesteparten av pengene som vil bli krevd inn i bompenger med denne avtalen, vil ikke komme Oslos befolkning til gode – hverken med tanke på klima og miljø eller i form av nye transportløsninger. Avtalen er snarere en del av et program for en enorm omfordeling av velstand fra Oslos befolkning til nabokommunen Bærum.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS