Nei, kvinner må ikke tilbake til kjøkkenbenken

Det er ingen motsetning mellom barns beste og likestilling, slik radikalfeministene Torild Skard og Gro Nylander hevder i dag.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju i Vårt Land i dag – «Vil ha mor lenger hjemme med småbarn» – mener radikalfeministene Torild Skard og Gro Nylander at barnehagepolitikken, i likestillingens navn, har gått for langt. Arbeidslivet bør bli mer fleksibelt «slik at mor kan være lenger hjemme med barn», mener de.

Det underliggende premisset er at far ikke har en like sterk naturlig tilknytning til barnet sitt som mor, og ikke har et selvstendig behov for å tilbringe tid med barnet: «Det er dramatisk å endre morsrollen, og legge mindre vekt på tilknytning mellom mor og barn», sier Skard.

Ifølge Skard og Nylander bør ettåringer heller være med mor enn å gå i barnehagen: «I den alderen må de først og fremst være sammen med dem de er glade i og trygge på – det er i første omgang mor», sier Nylander. Skard mener barnet ikke er psykologisk rustet til å takle en større sosial krets før i sitt tredje leveår.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS