Karrierestopperen

Pappaperm reduserer sjansen for at far får toppjobb. Den erkjennelsen bør påvirke hvordan vi tenker om mammaperm også.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv har i flere oppslag skrevet om menn som presses til å velge karriere fremfor foreldrepermisjon. NHOs Kristin Skogen Lund, den nye barne- og likestillingsministeren Linda Hofstad Helleland og Aps Anette Trettebergstuen og flere debattanter har kommentert.

Forskning viser at pappaperm reduserer sjansene for at fedrene får en toppjobb. Jeg vil snu det på hodet: Mammaperm reduserer sjansene for en toppjobb i enda større grad enn for menn. Jeg var medlem av Barnefamilieutvalget, og der var vi stort sett opptatt av å vurdere ordningene for barnefamilier generelt og for aleneforsørgere spesielt, men vi diskuterte også om det er sider ved likestillings- og familiepolitikken som bidrar til at vi har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked og få kvinnelige toppledere i privat sektor.

De blivende topplederne er ikke mange, det er ikke dem likestillings- og familiepolitikken handler om, men de som blir toppledere, er rollemodeller for andre. Få kvinnelige toppledere betyr få kvinnelige rollemodeller, og toppledermenn som ikke har tid til barna sine, låser blivende karrieremenn inn i en rolle vi foreløpig ikke har kommet ut av.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS