Klassekampen har hatt for høy terskel for å påpeke militariseringen, innskrenkningen av demokratiet, sentraliseringen av makt og korrupsjonen i Venezuela under Nicolás Maduro, sier Benedicte Bull. Foto: Agencia de Noticias ANDES.

– Klassekampens Venezuela-dekning er under enhver kritikk

– Det er spesielt at Klassekampen, som har så lange tradisjoner for å være maktkritisk, er så myndighetstro i tilfellet Venezuela, sier professor Benedicte Bull.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er en ivrig leser av Klassekampen, som er en av Norges beste aviser. Men jeg har lenge vært sjokkert over Venezuela-dekningen deres. Den er ekstremt ensidig og reflekterer dårlig det som faktisk skjer i Venezuela, sier Benedicte Bull, som er professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo og leder for Norsk nettverk for Latin-Amerika-forskning.

Leiv Marsteintredet, som er førsteamanuensis ved Latin-Amerika-studier på Universitetet i Oslo og ved sammenliknende politikk på Universitetet i Bergen, skriver i dag svært kritisk om Klassekampens Venezuela-dekning på Minerva.

«Klassekampen, og særlig journalist Peter M. Johansen, er et direkte talerør for Venezuelas stadig mer autoritære og brutale regime», skriver Marsteintredet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS