– Våpenbruk skal ikke være opp til den enkelte politimanns forgodtbefinnende, ei heller skal politiet trues til å gjøre ting de mener ikke er forsvarlig. Vi skal ikke ha amerikanske tilstander, sier Anne Kari Lande Hasle.

Politivæpning: - Forsinkelsen må veies mot hvor ofte det vil skje

– Vil kanskje ta ett to til minutter mer, sier Bevæpningsutvalgets leder Anne Kari Lande Hasle.

Publisert Sist oppdatert

Debatten om bevæpning av politiet er atter blitt aktuell i Norge, men det er knapt tre måneder siden Bevæpningsutvalget leverte sin utredning til justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen.

Utvalget konkluderte med at norsk politi ikke bør være bevæpnet. Hvorfor gjorde de det? Minerva møter utvalgets leder, Anne Kari Lande Hasle, for å finne ut av det.

Slanger og våpen vekker samme følelse

Lars Akerhaug i Minerva mener motstanden både dreier seg om at man tviler på at bevæpning er kriminalitets-forebyggende, og at mange ikke ønsker byrom og samfunn preget av væpnet politi. Han mener likevel det ville være mer ansvarlig å bevæpne politiet, etter de mange terroranslagene i Europa den seneste tiden.

«Ansvarlig politikk ville i denne saken være å fronte allmenn politibevæpning, selv om det ikke nødvendigvis er et standpunkt som gjør partiet til valgvinner», skriver han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS