– Jeg er uenig med dem som hevder eggdonasjon er liberalt

Stefan Heggelund synes blod er tykkere enn statens familiedefinisjoner og egger opp til verdidebatt på Høyres Landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen er over 300 høyredelegater samlet for å debattere og vedta ny politikk om bioteknologi på Høyres Landsmøte. En av de viktigste dissensene landsmøtet skal ta stilling til er hvorvidt Høyre skal åpne for å likestille eggdonasjon med dagens regelverk for sæddonasjon og gjennom dette åpne for at eggdonasjon blir lovlig praksis i Norge.

Flertallet i redaksjonskomiteen anbefaler at dissensen vedtas og at Høyre derved går inn for å legalisere eggdonasjon. Utfallet er imidlertid langt fra klart og en opphetet diskusjon forventes når delegatene skal diskutere resolusjonen lørdag morgen. En av de i partiet som har markert seg som sterkest motstander av forslaget, stortingsrepresentant Stefan Heggelund, møter Minerva til et intervju.

Et grunnleggende liberalt prinsipp er at om staten skal bruke sitt voldsmonopol til å forby noe, må det ligge tungtveiende argumenter bak. Hvorfor er det så farlig om noe av egen fri vilje vil donere bort et egg?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS