NYHET

Kristian Tonning Riise fra Høyre og Ketil Kjenseth fra Venstre støtter endringer i bioteknologiloven. Nå vurderer de å stemme mot regjeringen i tirsdagens votering i Stortinget.

Vurderer å trosse egen regjering for å endre bioteknologiloven

Mulige utbrytere i V og H reagerer på KrFs fremgangsmåte i voteringen om endringer i bioteknologiloven. Samtidig anklages partiet for illojalitet i saken om Moria-barna.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kan bli en stor dag for norsk bioteknologi. Opposisjonspartiene SV, Ap og Frp har gått sammen om å gjøre endringer i bioteknologiloven for første gang på 16 år. Samarbeidet ville neppe vært mulig hadde ikke Frp gått ut av regjeringen 24. januar i år, og samtidig erklært seg frisluppet fra Granavolden-plattformen. I plattformen vant KrF en viktig seier med punktet om at regjeringen ikke vil «gjøre endringer i bioteknologiloven, med mindre de fire partiene er enige om det».

Både Venstre og Høyre har programfestet liberaliseringer av bioteknologiloven, men vil likevel gå imot forslaget fra opposisjonen.

KrF krevde før helgen at alle Stortingets 169 representanter måtte møte til votering om endringene i bioteknologiloven i morgen, i håp om at fristilte representanter fra Frp skal stemme med regjeringen. Det vil derfor være pleksiglass på plass for å skille representantene som sitter ved siden av hverandre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS