Rødt – et parti som alle andre

En av sommerens store debatter har handlet om Rødts partiprogram. Men det er liten grunn til å være redd for revolusjonen, for Rødt har blitt et helt vanlig parti.

Publisert Sist oppdatert

En av årets sommerdebatter har stått mellom Civita og Rødt, ledet an av Steinar Juel i Civita, som gjennom både trykken og eteren har etterspurt hva slags samfunn Rødt egentlig ønsker seg.

Rødt har svart etter beste evne flere ganger, men kritikerne er ikke overraskende likevel misfornøyde. For hva slags svar fra partiet lengst til venstre på Stortinget ville egentlig gitt Civitas medarbeidere ro? Problemet til Juel og flere andre fra høyresiden er kanskje at de forstår Rødt for bokstavelig.

Rødt er nemlig et parti i sterk utvikling. Det er en ny generasjon som presser på for modernisering, både internt og eksternt. Som en ung Oslo-innbygger med høyere utdanning og en omgangskrets til venstre for midtstreken har jeg selvfølgelig også mange venner som nå enten vurderer Rødt eller stemte Rødt ved valget. Det er derfor med en viss innsikt at jeg kan berolige de noe eldre Civita-medarbeiderne som bor et par knepp lengre vest i byen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS