NYHET

Shelby Steele mener mediene dysset ned de faktiske forholdene i Michael Brown-saken, selv etter de tekniske bevisene forelå. Dermed sitter ifølge ham mange i dag igjen med inntrykket av at Brown var offer for et rasistisk politidrap.

– Black Lives Matter-bevegelsen utkjemper fortidens slag

Shelby Steele har på 30 år gått fra å være prisbelønt forfatter til kansellert filmskaper. Stanford-professoren mener Black Lives Matter-bevegelsen hemmer unge afroamerikaneres utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Hva var det egentlig som skjedde da 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av politimannen Darren Wilson i byen Ferguson i Missouri sommeren 2014? Det var spørsmålet den prisbelønte forfatteren Shelby Steele ønsket å komme til bunns i gjennom dokumentaren What Killed Michael Brown? i 2020. Steele har lenge vært konservativ og er tilknyttet Hoover Institute.

Allerede i åpningssekvensen av What Killed Michael Brown? introduserer Shelby Steele et begrepspar, som siden skal gå som to røde tråder gjennom resten av dokumentaren: objektive og poetiske sannheter.

Poetiske sannheter er ifølge Steele opplysninger som ikke overlever faktaettergåelse, men som likevel kan være effektive om en ønsker å fortelle en medrivende historie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS