KULTUR

Siden selvbiografien Forbilde ble gitt ut i 2016 har Sophie Elise Isachsen skrevet tre bøker i samme sjanger.
Siden selvbiografien Forbilde ble gitt ut i 2016 har Sophie Elise Isachsen skrevet tre bøker i samme sjanger.

Hadet, bloggen!

Stadig flere bloggere slutter å blogge. Nå skriver de bøker i stedet. Er det første steg på veien til å bli utdatert?

Publisert Sist oppdatert

«The internet raised me», erklærer OnlyFans-stjernen Belle Delphine i et intervju med The Spectator. Briten er 21 år gammel, født i 1999, og akkurat for ung til å være en del millenial-generasjonen (født mellom midten av 80- og midten av 90-tallet), som dominerer plattformer som Twitter, Tumblr og den snart utdøende bloggen. Mens mange millenials er gamle nok til å huske en barndom uten internett, er den såkalte generasjon Z oppdratt av nettet: en tommel opp speiler barnets verdi mer enn noe smil fra en mor kan gjøre.

Den norske offentligheten er fortsatt dominert av litt eldre (forhenværende) bloggere. Den som var morsomst og skarpest, Linnéa Myhre (30), skrev sitt siste innlegg på bloggen i 2016. Trykker du på bloggadressen nå, kommer du til Myhres nettbutikk. Her selger hun sokker, hoodies og T-skjorter, så vi alle kan se litt mer ut som Linnéa Myhre. I 2020 fulgte flere etter. Norges største blogger, Sophie Elise Isachsen (25) erklærte i begynnelsen av året at hun slutter å blogge, og har heretter flyttet forretningsdriften til Instagram, som i hovedsak består av mykpornografiske bilder og reklamer for hennes egne skjønnhetsprodukter. Det betyr ikke at hun ikke skriver. Siden selvbiografien Forbilde ble gitt ut i 2016 har hun skrevet tre bøker i samme sjanger, i tillegg til en diktsamling som er eksklusiv for medlemmene i bokklubben hennes LittSofie. Også den illustrert med lettkledde bilder av influenseren.

2020 var i det hele tatt året da toppbloggere sluttet å blogge – og dermed skiftet tittel til influensere - i tillegg til Sophie Elise, flyttet kjente navn som Pilotfrue, Lene Orvik og Mamma til Michelle, markedsføringen til andre kanaler: podcaster, Snapchat, Instagram, og – selvsagt – bøker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS