BØKER

John Ikenberry (midten) er professor i internasjonal politikk ved Princeton University, og har i mange år markert seg som en ledende politisk tenker innen den liberale internasjonalisme-tradisjonen.

Liberale demokratier trenger en internasjonal orden som gjør det trygt å være et demokrati

John Ikenberrys bok A World Safe for Democracy ble skrevet før både pandemi og Russlands krig i Ukraina, men er like aktuell, og befester troen på den liberale internasjonalismen.

Publisert Sist oppdatert

Spesielt i en tid hvor liberale demokratier for alvor er under press fra både indre og ytre anti-liberale krefter er det verdifullt å bli minnet om farene ved internasjonal alenegang – spesielt for demokratier. Plutselig er det ikke lenger vanskelig å forstå at liberale demokratier trenger et minstemål av en helt bestemt type internasjonal orden, for å kunne være trygge.

Om dette og mye mer er det å lese i John Ikenberrys viktige bok A World Safe for Democracy fra 2020, som ikke har tapt aktualitet, til tross for at boken ble publisert rett før utbruddet av koronapandemien og før Russlands siste angrepskrig mot Ukraina.

Ikenberry er professor i internasjonal politikk ved Princeton University, og har i mange år markert seg som en ledende politisk tenker innen den liberale internasjonalisme-tradisjonen, blant annet gjennom flere bøker og en rekke artikler i Foreign Affairs og Foreign Policy.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS