BØKER

John Bolton var Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver fra 9. april 2018 til 10. september 2019. I «The Room Where It Happened» er ikke Bolton nådig i sin dom over den avtroppende amerikanske presidenten.

En utenrikspolitisk hauks testament

«The Room Where It Happened» er et vitnesbyrd om Trumps utilstrekkelighet som leder av verdens mektigste nasjon, men også et testament for hvordan en mer konsistent utenrikspolitikk med fokus på sikkerhetspolitiske interesser kunne ha blitt.

Publisert Sist oppdatert

20. januar 2021 innsettes Joe Biden som USAs neste president. Biden har utpekt den erfarne Jake Sullivan som sin sikkerhetspolitiske rådgiver. Fra utgående president Trumps kaotiske utenrikspolitikk er det svært få resultater å vise til, og historien vil nok bedømme denne strengt. Likefullt er det grunn til å tro at Trump vil prege amerikansk utenrikspolitikk lenge. Blant Trumps sikkerhetspolitiske rådgivere er det uten tvil John Bolton som markerte seg sterkest. Mye av det Bolton står for kan ikke nødvendigvis assosieres med Trumps politikk. Dette gir Bolton oss inngående innsikt i gjennom sin 577 sider lange bok om tiden som Trumps sikkerhetspolitiske rådgiver i perioden 9. april 2018 til 10. september 2019.

Med sine imponerende detaljerte prosessbeskrivelse, pikante detaljer, artige sitater og presise møtereferater gir boken et veldig troverdig og innsiktsfullt bilde av kaoset som de siste fire årene har herjet i Det hvite hus. Et kaos Bolton selv kaller en «tsunami» av mislykkede prosesser.

En hauks testament

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS