Nå går’n på gummisåler

Riksmålsforbundet har ikke tenkt å gå på gummisåler. Derfor vil vi selvsagt iblant lufte tanker om å omdøpe riksmål/bokmål til norsk.

Publisert Sist oppdatert

«Riksmålsforbund med ertelyst» og «ertelysten provokasjon» skriver Ivar Staurseth i en kommentar i Minerva til mediesirkuset som TV2 og Aftenposten skapte etter at jeg forsiktig ymtet frempå om at man kanskje kunne omdøpe riksmål/bokmål til norsk. Det gjorde jeg i et par setninger mot slutten i en uendelig lang artikkel til heder av ordbokmannen Tor Guttu.

Det var langt fra noe krav som ble fremmet; jeg konstaterte bare det jeg tror stemmer med virkeligheten: At veldig mange her i landet opplever språket vårt som norsk og nynorsk. Og at det da kanskje kunne være naturlig å kalle riksmål/bokmål for norsk. Et ymt, ikke mer. Ymtet var frekt, syntes Noregs Mållags leiar, Magne Aasbrenn.

Staurseths kommentar etterlater et inntrykk av at han ikke har satt seg særlig inn i sammenhengen jeg skrev i. Det er synd. Trist er det også at bildet han gir av Riksmålsforbundet blir misvisende. Det vil ha se om han tar bryet ved å undersøke hva vi driver med og hva vi hevder. Informasjon om dette er enkelt tilgjengelig på nettet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS