Senterpartiets bakoverskuende prosjekt gir et parti som Venstre mer plass, sier Venstres pressesjef Thomas Lien til Minerva.
Senterpartiets bakoverskuende prosjekt gir et parti som Venstre mer plass, sier Venstres pressesjef Thomas Lien til Minerva.

– Det skader jo ikke at velgerne blir stadig mer enige med oss

Venstre er i selvsikker vekst. Men partiet som i dag fyller 140 år er ikke uten videre enige i at det skyldes en realpolitisk vending.

Publisert

Venstre har vært i svak, men stødig vekst over lengre tid. På Pollofpolls har partiet lagt seg rett under 6 prosent på gjennomsnitt av målinger, med en vekst på 1,1 prosentpoeng det siste halvåret, og 1,3 siden sist Stortingsvalg. Sperregrensespøkelse virker ikke like truende som det har gjort tidligere.

For snaue to uker siden gjennomførte Venstres stortingsgruppe strategisamling på danskebåten – «den av dem med et stort basseng», som Venstres pressesjef Thomas Lien, påpeker. Bak ham på kontoret er siste nyhetssak i Vårt Land synlig på PC-skjermen hvor en ny undersøkelse viser at velgerne blir stadig mer liberale i moralske og etiske spørsmål. Det er mye som går Venstres vei om dagen.

– Under strategisamlingen diskuterte vi hva vi skal jobbe med frem mot neste Stortingsvalg. De viktigste vil være tiltak for å stanse klimaendringene, arbeid for forpliktende internasjonalt samarbeid, og å stanse regjeringens skatteøkninger. I tillegg blir det viktig for oss å jobbe for å få opp motivasjonen i skolen og gi alle barn og unge en trygg oppvekst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS