Svar til Trædal: Joda, vi både kan og bør forby tigging.

Kall meg gjerne småborgerlig og snerpete, men for meg er ikke tigging et yrke på linje med det å være frisør.

Publisert Sist oppdatert

Eivind Trædal begynner sin kritikk av min etterlysning av tiggeforbud denne uka med å fortelle at dette er et utslag av «panikkangst» som bare rammer «høyrevridde nordmenn». Vel, meningsmålinger har vist at et klart flertall av nordmenn er enige med meg om et forbud, så vi er tydeligvis mange som har blitt både høyrevridde og moralsk panikk-rammede de seneste årene. Det første ville jo være positivt, det andre selvsagt negativt.

Men det som egentlig er saken, er at jeg, i motsetning til Trædal og andre politikere, anerkjenner at det kan ligge legitime bekymringer bak folkeflertallets ønske. Jeg avfeier det ikke som panikkangst.

Trædal hevder at den organiserte kriminaliteten som ble avdekket i Brennpunkt-dokumentaren, var kjent fra før. Derfor er det ingenting å ta på vei over. Men om dette hadde vært allment kjent, hadde kanskje ikke reaksjonene vært så sterke. Mange opplever at de har blitt fortalt, blant annet i forbindelse med FAFO-rapporten for to år siden, at rumenske tiggere ikke påfører samfunnet kostnader.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS