Spåkule med pengepremier

Hvordan går det med Brexit, Trump, Merkel og Kristersson i 2019, slik gamblerne ser det?

Publisert Sist oppdatert

Like før jul skrev jeg om utsiktene i demokratenes nominasjonskamp foran presidentvalget i 2020. En kilde jeg da brukte var betting-markedene: Hva tror folk (inkludert meg selv) som faktisk setter penger på slikt om utfallet? Gamblerne kan selvsagt ta feil, og gjør det rett som det er, men har over tid vist seg minst like dyktige som spåmenn som eksperter og meningsmålinger.

La oss ta en kjapp kikk på andre slike «spådommer» for valg og andre politiske hendelser i 2019. Her er både markedsplasser som Betfair og PredictIt og bookmakere brukt som kilde.

Mange demokrater vil sette i gang en riksrettsprosess mot Trump når de tar over flertallet i Representantenes Hus på nyåret. Men ledelsen har hittil uttalt seg negativt til dette. Med det vi vet i dag, vil det være umulig å oppnå de to tredelers flertall i Senatet som skal til for at presidenten kan dømmes og avsettes, og et klart flertall i folket er motstandere av riksrett. Likevel gir markedet dette omkring 50 prosent sjanse, og 40 prosent for at det skjer i 2019. (Jeg har penger imot).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS