Jeg tror alle landene som har signert Parisavtalen vil fortsette å gjøre de har blitt enige om, sier Lord Deben til Minerva.

– Den norske regjeringen bør overvåkes for å nå klimamålene

Det sier Lord Deben, leder av den britiske klimakomiteen, til Minerva. Han mener også at flere britiske politikere lider av vrangforestillinger om Storbritannia og Brexit.

Publisert Sist oppdatert

Lord Deben, tidligere John Gummer, har vært minister for både Margaret Thatcher og John Major. Da han var miljøminister beskrev BBC Wildlife lorden som en av sine ti fremste miljøhelter, og mente at han satte standarden som alle andre miljøminister senere bør bli dømt opp mot.

Nå er Lord Deben styreleder for det uavhengige organet The Comittee on Climate Change (videre omtalt som klimakomiteen), som er opprettet av den britiske stat og har som oppgave å overvåke og sørge for at den britiske regjereringen overholder de klimaforpliktelsene de har påtatt seg.

Britene har vært langt dyktigere enn nordmennene til å redusere klimagassutslipp innenfor egne grenser. Siden 1990 har de redusert utslippene på fastlandet med 42 prosent. Norge har til sammenlikning hatt en økning på 2,4 prosent innenfor Norges grenser, til tross for rause klimaløfter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS