NYHET

Den mentale folkehelsen kan komme styrket ut av Corona-krisen dersom vi gjør det vi skal gjøre, står sammen og lærer at verden er ikke så trygg som vi skulle ønske, mener spesialist i psykiatri Ingvard Wilhelmsen.

Krisen ruster oss til å tåle risiko

Å tåle usikkerhet og risiko er veldig sentralt i livet. Coronakrisen kan ruste oss til å tåle usikkerhet og risiko resten av livet, sier spesialist i psykiatri Ingvard Wilhelmsen.

Publisert

Ingvard Wilhelmsen, best kjent som hypokonderlegen, sitter på hjemmekontor i Bergen. Spørsmålet han har fått flest ganger fra pressen siste tiden, er «Hvordan skal jeg takle dette?»

– Er det normalt å bli redd? Ja. Det er nødvendig å være bekymret i en situasjon som dette. Angst er en venn i nøden, sier han.

– Angsten gjør at vi oppfører oss skikkelig og gjør det vi skal. De som ikke har angst, blir privatpraktiserende nordmenn som lager egne regler for seg selv. Det er omtrent som folk som drikker og kjører. De mener at de har full kontroll, men kan skade andre og er ikke lojale mot at vi skal ta hensyn til de svakeste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS