KORTE NYHETER

Fredag meldte russiske medier at Vladimir Zjirinovskij, leder av partiet Liberaldemokratene, var død. Men Zjirinovskijs parti avviser meldingene.

Død eller levende? Motstridende meldinger om russisk partileder

Den høyrepopulistiske politikeren Vladimir Zjirinovskij meldes å ha dødd av Covid-19, men partiet han leder tilbakeviser meldingene som «løgn».

Publisert Sist oppdatert

Vladimir Zjirinovskij, medlem av den russiske Dumaen og leder av det høyrepopulistiske partiet med det misvisende navnet Liberaldemokratene, døde i dag, 75 år gammel. Det meldte russiske medier fredag.

Zjirinovskij er blitt beskrevet som en populistisk og nasjonalistisk politiker kjent for sine drøye og absurde uttalelser. I en av sine siste opptredener på nasjonal TV sent i desember 2021 foreslo Zjirinovskij at det russiske militæret skulle bombe Ukraina på nyttårsaften. På 1990-tallet tok han til orde for bruk av atomvåpen i begynnelsen av den andre krigen i Tsjetsjenia.

Hans kampsaker innebar blant annet å annektere landområder som historisk sett hadde tilhørt Russland, inkludert deler av Polen, Alaska og Finland. I sin tid som politiker opplevde Zjirinovskij å se noen av kampsakene diskuteres i statlige russiske medier.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS