NYHET

– De langsiktige skadene krigen i Ukraina medfører for den russiske hæren, kan ikke overdrives

Forsker Dara Masicott mener det russiske forsvaret vil lide i lang tid som følge av en tapt militærgenerasjon. Det vil ha større negative konsekvenser enn antall drepte soldater og ødelagt utstyr.

Publisert

Drøyt fem måneder inn i Russlands angrepskrig er tallene på drepte russiske soldater uklare, men de fleste analytikere enes om at det dreier seg om høye tapstall. Amerikansk etterretning mente tidlig i juli at omtrent 20 000 russiske soldater var drept i løpet av snaue fem måneders krigføring. Til sammenligning mistet USA over 58 000 soldater i Vietnam i de ti årene fra 1963 til 1973. Dersom vi tar med sårede, kan over 75 000 russiske soldater være satt ut av spill, altså omkring halvparten av den opprinnelige invasjonsstyrken fra februar.

Det er imidlertid ikke bare faktiske døde og skadde som kan ha konsekvenser for landets militære kapasitet i tiden som kommer.

«De langsiktige skadene krigen i Ukraina medfører for den russiske hæren, marinesoldater og luftbårne styrker kan ikke overdrives.» Slik starter en Twitter-tråd fra Dara Masicott, senior policyforsker ved den amerikanske tankesmien RAND Corporation, tidligere denne uken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS