NYHET

Foto av Erna Solberg: Kuhlman/MSC/Wikimedia Commons (CC BY 3.0 DE). Foto av Victoria og David Beckham: friskytuna/Flickr (CC BY 2.0). Bildecollage: Minerva

Hva er det det med Erna Solberg og Olaug Bollestad som gjør at de danker ut sexsymboler på sosiale medier?

Minerva har gjennomført en analyse av norske politikeres atferd på sosiale medier. Den første saken er om statsminister Erna Solberg og Olaug Bollestad.

Publisert

På Instagram presenteres Erna Solberg (H) som landets statsminister, på norsk. Hun hadde litt over 90 000 følgere i juni, noe som har steget til 101 000 etter valget. Høyre gjorde ikke et veldig godt lokalvalg, blant annet tapte de Stavanger, men partisjefen gikk frem med over ti prosent på Instagram.

Og her holder hun på fremdeles. Erna Solberg er så aktiv at hun kan bli en møteplager. Hun poster flere ganger i uken, ofte nesten hver eneste dag, men dette liker følgerne. De blir fler og fler.

På sitt siste bilde poserer hun med Kåre Willoch, smilende. Solberg smiler stort på bilde etter bilde, noe som er sympatisk. Vi liker vennlige ansikter. Hun tar selfier der armene kommer med, noe som er folkelig. Hun filmer også seg selv på my story, og i valgkampen kunne det gå over stokk og stein. Noen ganger filmet hun asfalt og folk sine sko, noe som viser at hun ikke har helt kontroll over telefonen, eventuelt gjort med vilje, noe som uansett baktanke viser at hun ikke tar seg selv høytidelig. Hun var ute og reiste, filmet litt gulv, noe tak, et par folk, og så seg selv med kamera skeivt oppstilt, i dårlig lys, nedenfra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS