Jobbe mer!

Flere kvinner bør jobbe mer, men Anne Kari Bratten i Spekter kaster sten i glasshus. Helse- og omsorgssektoren må selv legge bedre til rette for heltid.

Publisert Sist oppdatert

NHOs årskonferanse hadde i år tittelen «Verdien av arbeid». Og den verdien er stor, på alle plan – for hver enkelt, for bedrifter og offentlige virksomheter og for samfunnet. Arbeidet er kort og godt grunnlaget for velstand.

Så lenge det er en sterk sammenheng mellom arbeidsinnsats og velstand, er logikken at mer arbeid gir mer velstand. Det er også en direkte sammenheng mellom arbeidsinnsats og offentlige budsjetter. Riktignok har oljepengene gjort at vi har kunnet bevilge oss litt mer offentlig velferd uten at vi har behøvd å arbeide mer, men det vil ikke kunne fortsette på samme måte.

Fremover vil det bli færre yrkesaktive per pensjonist, og det er det som gjør at det må jobbes mer for å opprettholde den offentlige velferden og øke den i takt med at flere pensjonister vil kreve flere helse- og omsorgstjenester enn i dag. De vil også være opptatt av kvaliteten på det de får, noe som øker kostnadene ytterligere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS