NYHET

Nancy Pelosi og det demokratiske lederskapet er tvunget til å ta stilling til kravene fra en høylytt venstreving med vind i seilene uten å fremmedgjøre moderate velgere som kan velge å gå til republikanerne i høstens valg.

Frykter krav om avfinansiering av politiet kan bli en gavepakke til republikanerne

Demokrater i Kongressen er kritiske til aktivisters krav om å trekke penger fra, eller i ytterste instans oppløse politiet.

Publisert

I kjølvannet av drapet på George Floyd i slutten av mai har et av de mest omtalte kravene fra aktivister vært «defund the police». Hva dette betyr avhenger av hvem man snakker med. Noen tar til orde for å allokere noen av midlene fra politibudsjettene til velferd og sosiale tjenester. Andre ønsker å oppløse politiet i sin helhet.

Et flertall i Minneapolis’ bystyre lovet på søndag å oppløse byens politistyrke. Det var politifolk nettopp i Minneapolis som tok livet av Floyd da betjent Derek Chauvin presset kneet mot nakken hans. Byens politisystem kan ikke reformeres fortalte de ni bystyrerepresentantene til hundrevis av tilhørere, ifølge New York Times. Flertallet er stort nok til at borgermester Jacob Frey – som ikke støtter kravet om å oppløse Minneapolis-politiet – ikke kan legge ned veto.

Kongressen kritisk

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS