NYHET

Siden lavterskeltilbudet «Det finnes hjelp» startet opp 1. september i fjor har omtrent 70 personer vært i aktiv behandling. Det er Helsedirektoratet godt fornøyd med.

Utvider lavterskeltilbud til pedofile for å hindre overgrep

Helsedirektoratet er godt fornøyd med tilbudet som startet opp i fjor høst og som skal utvides i løpet av året. Men foreløpig er det for tidlig å si om det forebygger overgrep mot barn.

Publisert

Bør vi revurdere måten vi forholder oss til pedofile som ikke lever ut sine seksuelle drifter? Det mener jurist Erlend Kragh Nyhus i en kronikk publisert i Minerva 19. april. Kragh Nyhus skriver at pedofile mennesker er ofre for en ufattelig skjebne, og at samfunnet bør skille skarpt mellom pedofile overgrep og pedofili som legning.

Hjelpen har ikke vært lett tilgjengelig for dem som innser at de er pedofile og ønsker å unngå å begå overgrep. I en undersøkelse gjennomført for Helsedirektoratet i 2012, svarte over 60 prosent av norske psykologer og psykiatere at de ikke kunne tenke seg å behandle pedofile. Hele 90 prosent mente de ikke hadde tilstrekkelig kompetanse til å behandle problematikken.

Bildet av den voksne mannen som forgriper seg på barn er heller ikke dekkende for utfordringene. Mellom 20 og 50 prosent av overgrep mot barn begås av andre barn. De fleste av disse overgriperne er gutter under 15 år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS