Det grønne skiftet skjer i det blå

Skal vi komme oss helskinnet gjennom det grønne skiftet, må vi satse enda mer på sjømatnæringen.

Publisert

Norge har en stolt fortid som fiskerinasjon, vi har en fantastisk nåtid som oljenasjon og vi har potensiale for en fabelaktig fremtid som sjømatnasjon. Det er på tide å se utover; se på de store blå mulighetene vi har. Det grønne skiftet må også være blått.

Mandag 6. januar fikk vi eksporttallene av norsk sjømat for 2018. Vi eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for 99 milliarder kroner, noe som er en økning fra 2017. Både volumet og verdien har økt, og fremtidsutsiktene er gode.

Norge eier et havareal som er seks ganger så stort som landarealet vårt. Vi har enorme muligheter til å produsere mat og energi, og utnytter i dag ikke en brøkdel av områdene vi har til rådighet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS