KULTUR
Thea Engvik er aktuell med ny bok.
Foto: Aurora Mykkeltveit / Minerva
– Det handler ikke om status, det handler om smak
Thea Engvik har jobbet ved Noma og Maaemo og deler mat- og vintips med tusenvis av følgere. Hun mener at interessen for mat, vin og restaurantanmeldelser ennå ikke er mettet.
– Restaurantkulturen i Oslo har eksplodert. Det føltes ganske flatt da jeg dro til København for å jobbe i 2021, men nå skjer det noe helt nytt her – og det er utrolig gøy å få være med på det.
Det sier Thea Engvik, som er aktuell med den nye boka Hvilken vin til hva. Minerva har møtt henne til en prat på Nektar vinbar i Oslo, et passende sted til vår samtale om mat og vin som kultur, identitet – og livsglede. Derfor begynner vi samtalen med å snakke om hvordan hovedstaden har endret seg og en ny interesse for mat- og vinopplevelser har blomstret opp, ikke bare i bybildet, men ikke minst i sosiale medier.
For med den store utviklingen i restauranttilbud, vinbarer og caféer, har det kommet en stor stand av anmeldere og influensere som vurderer og sjekker ut nye steder og deler med følgere om dette er et sted der det er verdt å legge igjen penger – men mest av alt: tid. I vårt digitaliserte samfunn sparer vi inn tiden vi bruker på å scrolle, på å lettere finne steder til gode opplevelser.
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her