KOMMENTAR

Kulturhusets transblemme

Kulturhuset avlyste sannsynligvis foredrag fra to detransisjonerte av hensyn til transpersoner. I stedet gjorde de seg til nyttige idioter for den andre siden av debatten.

Publisert

Sist lørdag gjestet Emilie Köhler og Alexander Linkowski Kvinneaktivistenes lørdagsverksted med tema «Om kjønnsdysfori og detransisjon». Köhler og Linkowski har begge detransisjonert – altså reversert kjønnskorrigerende behandling – og skulle snakke om sine erfaringer og svare på spørsmål fra salen på Kulturhuset i Oslo. 

Før arrangementet gikk av stabelen oppsto imidlertid et problem. Kulturhuset krevde at arrangementet måtte inkludere en transperson som var fornøyd med sin behandling. Da kravet ikke ble etterkommet, avlyste Kulturhuset foredraget – mot arrangørens vilje. Det ble i stedet flyttet til Sentralen, en snau kilometer unna.

VG omtalte saken før helgen. Der fremkommer det at Kulturhusets marketing manager skrev til Kvinneaktivistene at de opplevde arrangementet som ekskluderende. Samme representant svarte VGs spørsmål om hvorfor to personer ikke kunne fortelle sine historier uten en motstemme til stede med at å «formulere vår forespørsel om balanse som en ‘motstemme’ virker langsøkt», og hevdet at Kulturhuset er «en åpen og inkluderende arena for alle». Bortsett fra minoriteten blant transpersoner som angrer på behandlingen de har gjennomgått, vel å merke. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS