NYHET:

Nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm, mener påstanden om at MDG ikke er noe distriktsparti er helt feil. Foto: Grindal Ysteri/Turid Nordbø/Flickr

– Distriktsdebatten mangler selvtillit

Det sier nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm, som mener eget parti har like gode løsninger for bygda, som i byene. Og sier Senterpartiet er bakstreversk og ikke fullt har tatt innover seg klimautfordringene.

Publisert

I et nylig intervju med Minerva anklaget debattleder i avisen Nationen, Hilde Lysengen Havro, MDGs distriktspolitikk for å være «utydelig og vanskelig å få tak på».

Lysengen Havro viste til at MDG, til tross for at de blant annet ønsker å legge bedre til rette for matproduksjon basert på norske ressurser, også fronter en samferdselspolitikk som vil gjøre det dyrere og vanskeligere å bo i distriktene.

At partiet dessuten ser på kjøttproduksjon som en klimasynder utfordrer selve livsgrunnlaget for mange på bygda, mener hun. Hun foreslår samtidig at partiet stiller seg i «distriktsskammekroken», og at de realitetsorienterer distriktspolitikken sin.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS