KOMMENTAR

E24 på verstingliste for klimajournalistikk

E24 kunne forrige uke melde at Norge havnet «på verstingliste på klimatoppmøte». Men saken er så fordummende at E24 er på min verstingliste for klimajournalistikk i desember.

Publisert

Forrige uke fikk vi en ny klimakontrovers i Norge. Et flertall på Stortinget åpner for gruvedrift på den norske havbunnen.

Det er langt fra åpenbart hva klimavenner skal mene om dette: Mineraler fra havbunnen kan spille en viktig rolle i det grønne skiftet. Men det er uenighet både om behovet for slike mineraler i fremtiden og om de økologiske farene ved gruveaktiviteten. 

I deler av miljøbevegelsen, derimot, finnes selvsagt ingen slik ambivalens. Her sees ønsket om gruvedrift som storkapitalens behov for å finne nye jaktmarker, og postulatet er i stedet at industrien vil kunne finne andre materialer for å lage batterier og andre viktige komponenter for det grønnet skiftet, og at vi ellers bør resirkulere de mineralene vi trenger. Greenpeace og WWF kom prompte med sine fordømmelser: Førstnevnte organisasjon kaller det en «katastrofe», mens sistnevnte mener det er ulovlig

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS