Eivind Trædal mener det fokuseres for mye på woke mens fascisme er på fremmarsj.

– Trædal er politiker. Og han representerer et parti som er rimelig woke. Det er naturlig at han ikke vil at man skal snakke om woke som et problem.

Er det en motsetning mellom å være kritisk til woke og ta avstand fra nyfascisme? Eivind Trædal (MDG) mener det – og får motbør fra blant andre venstresidens egen wokekritiker Espen Goffeng.

Publisert

Kan man både være kritisk til wokeisme – altså en viss type politisk korrekthet, typisk knyttet til radikale teorier om kjønn og rasisme og gjerne forbundet med kanselleringskultur – og samtidig være dypt bekymret over fremveksten av antidemokratiske i nyfascistiske bevegelser?

Etter det nylige høyrepopulistiske kuppforsøket i Brasil antydet MDG-politiker Eivind Trædal nettopp at fokus på det ene går på bekostning av det andre. Han beskriver en global bølge av reaksjonære og autoritære høyreradikalere som forsøker å gjennomføre statskupp.

«Kan vi snart konkludere med at venstrevridde aktivister med blått hår og nye pronomen ikke er den store trusselen i vår tid? Hvor mye drøvtygd vås om ‘kanselleringskultur’, ‘woke’ og andre importerte termer fra USAs kulturkrig har vi måttet lese fra folk med for mye spalteplass og for lite innsikt, mens fascismen har vokst rett foran øynene våre?»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS