Melissa Ingle jobbet inntil nylig som innholdsmoderator hos Twitter. Hun var ansvarlig for å lage algoritmer som fanget opp politisk desinformasjon.
Melissa Ingle jobbet inntil nylig som innholdsmoderator hos Twitter. Hun var ansvarlig for å lage algoritmer som fanget opp politisk desinformasjon.

På innsiden av Twitter

Melissa Ingle skjønner at konservative mener Twitter har opptrådt partisk. Samtidig kaller den tidligere innholds-moderatoren «Twitter Files» for «bedriftspropaganda».

Publisert Sist oppdatert

Siden den nybakte Twitter-sjefen Elon Musk trasket inn i hovedkvarteret med en vaskeservant mellom nevene, har det både vært internoppvask og dyneløfting hos teknologigiganten.

Særlig mye ståhei har det vært rundt «Twitter Files», en avdekning av Twitters innholdsmoderering. Twitter Files ble til etter at en håndfull reportere – de fleste av dem håndplukket av Musk selv – fikk innsyn i Twitters korrespondanselogger. Enkelte av funnene de gjorde, bekreftet i manges øyne mistanker om partisk moderering av politisk innhold. Andre dyneløft avslørte at teknologiganten hadde sengekamerater de færreste av oss hadde forestilt oss. Journalisten Matt Taibbi dokumenterte blant annet at etterretningstjenesten FBI spilte en aktiv rolle da Twitter gikk aktivt inn for å stagge spredningen av New York Post-historien om Hunter Bidens datamaskin, like før presidenvalget i 2020.

Taibbi introduserte egne funn med store bokstaver – på Twitter, etter krav fra Musk: «Det er en Frankenstein-fortelling om en menneskeskapt mekanisme, som har blitt uhåndterbar for skaperne.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS