NYHET

– En øvelse i dårlig utredet selvpisking

Ola Borten Moe frykter regjeringens klimamelding vil føre til avindustrialisering av Norge, med større globale klimautslipp og maktoverføring til autoritære regimer som konsekvens.

Publisert

I en kronikk publisert hos nordnorskdebatt retter Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe ramsalt kritikk mot regjeringens nye klimamelding. I kronikken anfører Borten Moe at den nye klimapolitikken vil føre til høyere kraftpriser, med nedbygging av norsk industri som konsekvens, noe som igjen vil medføre «en global forskyvning av økonomisk og politisk makt til fordel for kommunistiske diktatur og totalitære regimer».

Minerva har snakket med Borten Moe om hvilke forslag i klimameldingen han særlig reagerer på, og hva han mener burde vært gjort annerledes.

– Den største svakheten i meldingen er mangelen på konsekvenser og mulige alternativer. Den sier ingenting om konkurransekraft, fordelingsvirkninger eller hvor energiressursene til å gjennomføre en slik plan skal komme fra. Dette er helt uten presedens i norsk politikk. Det finnes ingen andre politikkområder i Norge der man tillater at så inngripende og omfattende beslutninger tas uten at konsekvensene blir ordentlig belyst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS