KOMMENTAR

Olje- og energiminister Terje Aasland på båttur til METCentre i Nordsjøen som bl.a. tester havvind 9. august 2022.
Olje- og energiminister Terje Aasland på båttur til METCentre i Nordsjøen som bl.a. tester havvind 9. august 2022.

Usannheter om strømprisen skaper tillitskrise

Energiminister Terje Aasland sier ting om utenlandskablene som rett og slett ikke er sant. Det er både unødvendig og ødeleggende.

Publisert Sist oppdatert

Fortell meg hva du mener om utenlandskablene, og jeg skal fortelle deg hvor du plasserer deg på de fleste av vår tids stridsspørsmål.

Vi kan begynne med ordet «utenlandskabler», selvsagt. Ekte kabeltilhengere snakker ikke om utenlandskabler, men om «kraftutveksling». Skal man først snakke om kabler – og oftest er det vel egentlig best å slippe? – bør fokuset være at kraftutvekslingen gir oss tilgang til billig europeisk strøm når det blåser i Nordsjøen. De gir oss billig strøm samtidig som de bidrar til det grønne skiftet! Og det er bra, for ekte kabeltilhengere, er både brennende opptatt av det grønne skiftet, og positive til europeisk samarbeid.

Sist ute er Fornybar Norge, som i går publiserte en «nyhetssak» om at kraftimport til Norge i desember «bidro til å holde strømprisene lave». «Nyhetssaken» fra denne interesseorganisasjonen kommer etter at energiminister Terje Aasland i et intervju med TV2 i begynnelsen av januar, med tittelen «Takker utenlandskablene for lavere strømpris i Norge» kom med det samme budskapet: «Vi ser nå at i løpet av de siste 14 dagene har vi hatt mer stabile strømpriser fordi vi har kunnet importere overskudd og billig vindkraft i forhold til hva som hadde vært situasjonen om vi ikke hadde den muligheten.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS