Pro-palestinske grupper protester mot Israel i Berlin i 2014. Hamas oppfordrer til en global mobiliseringsdag for solidaritet med det palestinske folk fredag 13. oktober.

Hamas oppfordrer til global mobilisering mot Israel på fredag – europeiske jøder frykter for sin sikkerhet

På sosiale medier i flere europeiske land spres det nå et budskap om at førstkommende fredag er «mobiliseringsdagen for solidaritet med det palestinske folk». Sikkerhetsmyndighetene i Tyskland og Østerrike er satt i beredskap.

Publisert

– Det er internasjonalt. Det er meldinger som sirkulerer på sosiale medier om at førstkommende fredag skal være internasjonal dag for store demontrasjoner og angripe synagoger og skoler med tilknytning til jøder. Jeg har snakket med ledelsen for det jødiske samfunnet i Berlin, politiet og den israelske ambassaden. De bekrefter alle at det foreligger en slik trussel, sier Antonia Yamin fra tyske Bild til Minerva

Utviklingen i konflikten mellom israelerne og palestinerne skaper ringvirkninger og frykt internasjonalt. I Europa har det vært flere støttemarkeringer for palestinernes sak siden Hamas iverksatte en rekke terrorangrep mot sivilbefolkningen sør i Israel på lørdag. 

I Tyskland fryktes det at støttemarkeringene vil føre til vold. Lederen for sentralrådet for jøder i Tyskland, Josef Schuster, undrer seg over hvor trygge tyske jøder kan føle seg, og ber om et forbud mot støttegrupper for Hamas, ifølge Spiegel

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS