KOMMENTAR

Den hardeste fronten i kulturkrigen er mellom radikale feminister og transaktivster

Det er en konfliktlinje som på mange måter også skjærer igjennom LHBT-miljøet, ettersom de radikalfeministiske aktivistene overlapper med «L»’en.

Publisert Sist oppdatert

«Menn som hevder å være lesbiske er enten sjuke i hue eller pervoer», ble det tvitret fra kontoen matriarken.no. Fra en annen Twitter-konto, another cell, kom følgende: «Du er sikkert et voksent menneske, men av en eller annen grunn ser du ut som om du er 12 år. Det har jo blitt en egen nisje for sånt, prostituerte hunkjønn i 20 åra som ser ut som 12 år gamle gutter.»

En tredje konto, WDI Norge, skrev i desember til transkvinnen Christine Marie Jentoft: «Herregud, mann. Er du sikker på at du var compos mentis da du ga informert samtykke til de medisinske eksperimentene du har deltatt i?»

Den kanskje hardeste konfliktlinjen i kulturkrigen er en bemerkelsverdig én: På den ene siden er det radikale feministiske aktivister (som her er en litt upresis beskrivelse av de feministene som sogner til WDI, altså Women’s Declaration International), på den andre siden er det transaktivister. Det er en konfliktlinje som på mange måter også skjærer igjennom LHBT-miljøet; de radikalfeministiske aktivistene overlapper med «L»’en.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS