Provoserende mannskamp

Jeg skjønner godt at mange kvinner og feminister ble provosert av NRKs dokumentar «Kjønnskampen». Men egentlig bør vi ønske mennene velkommen etter.

Publisert Sist oppdatert

Reaksjonene på NRKs Brennpunkt-dokumentar «Kjønnskampen» kom som bestilt. Egentlig kunne dokumentaren like gjerne fått tittelen «Mannskampen». Hele premisset for filmen var å vise at likestilling også kan være mannskamp: Gutter gjør det dårligere enn jenter på skolen, opplever seksuell trakassering og føler seg forbigått i likestillingsdebatten.

Dramaturgien fra NRK underbygger premisset på klassisk, tabloid vis. Vi møter komikeren Sigrid Bonde Tusvik side om side med en gravalvorlig Jordan Peterson. Så sveiper NRK innom interesseorganisasjonen Mannsforum – før de lar noen 14-åringer rapportere fra kjønnskamp i skolegården.

Det er liten tvil om at NRK går inn for å provosere, men reaksjonene på filmen avdekker likevel et gap i likestillingsdebatten som er overraskende stort. Samfunnsdebattanter som ellers deler mange av de samme verdiene, er dypt uenige i synet på dokumentaren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS