NYHET

En dose av Pfizers COVID-19-vaksine vises frem ved, Walter Reed National Military Medical Center)

Det er usikkert hvorvidt sykehjemsbeboere har dødd som følge av Pfizers vaksine. Men om det er en sammenheng, kan den være sterkere ved dose nummer 2

FHI understreker behovet for en individuell vurdering forut for vaksinasjon der beskyttelsen vaksinen gir avveies mot risikoen for at den vaksinerte ikke vil tåle bivirkningene.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kunne legemiddelverket melde om 23 dødsfall blant eldre i Norge som som har mottatt første dose av Pfizers vaksine mot koronaviruset. Tallet på antall døde etter vaksinering er siden oppjustert til 33.

Det utredes fortsatt hvorvidt vaksinen direkte har forårsaket noen av dødsfallene. I en rapport fra Legemiddelverket om hendelsen forklares det at en stor andel av sykehjemsbeboerne som er vaksinert i første omgang, er svært skrøpelige eller terminalt syke pasienter, og det i snitt er 45 personer som dør hver dag på norske sykehjem. «Når man vaksinerer en slik gruppe, så vil det skje dødsfall i nær tilknytning til selve vaksinasjonstidspunktet», skriver Legemiddelverket.

Til Minerva uttaler også overlege Sara Viksmoen Watle at:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS