DAVOS/SWITZERLAND, 23JAN13 - Paul Collier, Professor of Economics, Department of Economics, University of Oxford, and Director, Centre for the Study of African Economies, United Kingdom; Global Agenda Council on Governance for Sustainability speaks during the arena session 'The Human Development Context' at the Annual Meeting 2013 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 23, 2013.Copyright by World Economic Forumswiss-image.ch/Photo Sebastian Derungs

Hodeløst og hjerteløst

INTERVJU: – Vi har en absolutt moralsk plikt til å hjelpe flyktninger, men fortrinnsvis i nærområdene deres, sier Paul Collier, professor i økonomi ved Oxford University.

Publisert Sist oppdatert

Paul Collier mener det er Europas moralske ansvar at så mange flyktninger har druknet i Middelhavet, fordi vi frister dem til å komme hit. Å ta imot flyktninger i Europa er ikke effektiv bruk av ressurser. For hver dollar som blir brukt på et individ i nærområdene, bruker man 135 dollar i Europa.

Collier er rådgiver for mange av verdens ledere. For et større publikum er Oxford-professoren kanskje mest kjent for boken The bottom billion. Ifølge The Economist er han en av verdens klokeste økonomer. I 2015 gav han ut boken Exodus, som tar for seg migrasjon. Snart kommer en bok om flyktninger.

– Du sier at det er vår absolutte moralske plikt å hjelpe flyktninger, men følger man debatten i Norge i dag, er det ikke alle som er enige i det utsagnet. Hva tror du det kommer av?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS