KOMMENTAR

En helsearbeider på vei inn i flyktningleiren Moria på Lesvos

KrF og Venstre måtte til slutt gi seg i Moria-saken

Enigheten mellom Høyre, KrF og Venstre innebærer verken noen garanti for at det blir hentet ut flyktninger fra Moria eller at flere får beskyttelse i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at det i går ble brudd i forhandlingene mellom Høyre og KrF og Venstre om hvorvidt Norge skal hente asylsøkere fra flyktningleiren Moria, har de tre partiene nå likevel kommet frem til en felles løsning.

Til NTB uttaler Kjell Ingolf Ropstad at «dette er en viktig seier for KrF i regjering» og at KrF med dette har fått gjennomslag for at Regjeringen nå «forplikter seg nå til å delta i en felleseuropeisk løsning som også innebærer at Norge vil hente barn og familier til Norge».

Men dette er en forpliktelse regjeringen har påtatt seg med store forbehold. Justisminister Monica Mæland uttaler om enigheten at det norske uttaket er «forutsatt at minst 8–10 andre land i Europa realiserer sine uttak», at man må «komme tilbake til tidspunkt og antall barn», og «at et uttak fra leiren uansett vil skje innenfor rammen for antallet kvoteflyktninger».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS