Det er god grunn til å lengte etter både sex og kjærlighet, for vi trenger begge deler, og det finnes ingen grunn til å bebreide en ensom gutt for å oppsøke mennesker som er i samme desperate situasjon, skriver Lasse Josephsen.

Guds ensomme menn

Den voksende gruppen av menn som faller utenfor sjekkemarkedet, konkurrerer ikke lenger med hverandre, men samles til kamp mot alle kvinner.

Publisert Sist oppdatert

23. april 2018 leide 25 år gamle Alek Minassian en van og satte kurs mot Torontos forretningsdistrikt. Der satte han opp farten og begynte å meie ned alle fotgjengere han kunne finne. Da drapsraidet var over, lå ti mennesker døde. At 25-åringen valgte å bruke en stor bil til å drepe mange mennesker, gjorde at de fleste umiddelbart tenkte at islamister sto bak, siden denne metoden har vært modus operandi for IS. Men så begynte en skjermdump fra 25-åringens Facebook-profil å sirkulere på nettet:

Private (Recruit) Minassian Infantry 00010, wishing to speak to Sgt 4chan please. C23249161. The Incel Rebellion has already begun! We will overthrow all the Chads and Stacys! All hail the Supreme Gentleman Elliot Rodger!

Statusen var forvirrende og meningsløs for mange som så den, men for dem som har fulgt med på de utallige bevegelsene som har oppstått i kulturkrigene som raser online, ga den umiddelbart uhyggelig mye mening. «4chan», «Incel Rebellion», «Chads and Stacys» og hyllesten til «Elliot Rodger» kunne bare bety at Minassian tilhørte en av de mest sørgelige subkulturene av dem alle: Han var en «Involuntary Celibate», en incel. En person som er i ufrivillig sølibat. 25 år gamle Alek Minassian hadde begått massedrap fordi han ikke fikk oppleve sex med kvinner. Det hadde vært latterlig om det ikke var så tragisk, og det hadde vært overraskende om det ikke hadde skjedd flere ganger før.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS