FRA PAPIRUTGAVEN

Tre faser for Senterpartiets vekst

Det kan ikke utelukkes at Sp igjen kan bli borgerlig, men partiet lykkes for godt i sin nåværende situasjon, mener Johan Giertsen i pollofpolls.

Publisert

For snittet av meningsmålingene i januar er Senterpartiet målt som jevnstore med Arbeiderpartiet, med 38 mandater til hvert av de to partiene. Dersom valgresultatet til høsten blir tilsvarende dette, vil Senterpartiet doble sin stortingsgruppe, som i dag kun består av 19 mandater. Arbeiderpartiet vil miste én av fem representanter sammenlignet med valget i 2017.

Det er imidlertid fremdeles langt frem til valgdagen i september, og mye kan fremdeles skje som vil gi et annerledes valgresultat enn hva målingene i skrivende stund viser. Historisk sett fører valgkampen ofte til betydelige velgerforflytninger mellom partiene, og særlig ved årets valg er den videre utviklingen i koronaepidemien en x-faktor det er vanskelig å spå om.

Minerva har likevel snakket med Johan Giertsen, som er én av to ansvarlige for nettstedet pollofpolls, om hva det i skrivende stund ser ut som at har drevet velgervandringen til Senterpartiet, og betydningen av det endrede styrkeforholdet mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS