KOMMENTAR

Takke, her i flatbunnet bålpanne.

Hvordan steke som en kjerring

NATUR PÅ LØRDAG: Har du ambisjoner utover å steke biff på gassgrill? Eventuelt kontrollere flammer? Da trenger du et kjerringtips.

Publisert

I min forrige spalte skrev jeg om steking av kolbullar, verdens enkleste turmat, bestående av mel, salt og vann. Maten høres så veldig enkel ut, men tvil ikke. Folk blir imponert. Antagelig da det er så enkelt at ingen kommer på det engang. Å slutte å tenke komplisert er første steg mot å kunne bo lenge på fjellet uten strøm. Komplisert blir ofte ganske upraktisk.

Vil du ta det hakket lenger enn stekepanne, kan du bruke steketakke for bål. Takker er ikke for gamle damer som steker flatbrød. De er for deg som kan kontrollere flammer og bruk av ved, samtidig som du vil servere mat i industrielt tempo. Glem den justerbare stekerista. Glem stekepanna som kan løftes opp og ned i forhold til hvor varm du vil ha den.

Vi er nå over på en takke som står fast i bål. Fyrer du for hardt, brenner maten. Fyrer du for lite, blir det ikke stekt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS