NYHET

I 2021 ble Norge rikere enn noensinne

Disponibel realinntekt for Norge vokste 24,2 prosent. Den kraftige veksten i bruttonasjonalinntekten skyldes i hovedsak prisveksten på råolje og naturgass, skriver SSB.

Publisert

I 2020 førte strenge smitteverntiltak sammen med forholdsreglene som enkeltpersoner, organisasjoner og næringsliv tok for å redusere smitterisiko til en brå og dyp nedgang i norsk økonomisk aktivitet. Gjennom fjoråret snudde dette, og nedgangen ble hentet inn gjennom en kraftig oppgang gjennom 2021.

Tidligere i vinter la SSB frem det foreløpige nasjonalregnskapet for 2021, og nå er også inntektsregnskapet for fjoråret klart.

Det er vanligvis fastlandsøkonomien som får mest oppmerksomhet, og her ga gjeninnhentingen som forventet sterk vekst: Brutto nasjonalproduktet for Fastlands-Norge vokste med 4,2 prosent i 2021. Det er sammenlignbart med andre land: Svensk BNP vokste med 4,8 prosent og i Danmark var veksten 4,1 prosent. Samlet norsk BNP – der man også tar med olje- og gassproduksjonen – vokste litt mindre, med 3,9 prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS